(recept
si oblíbilo 180 návštěvníků)
Čokoládové řezy s tvarohovo-šlehačkovým krémem.
Potřebné ingredience
2 celá vejce,15 dkg pískového cukru,100ml oleje,3 lžíce kakaa ,( k vůli barvě dávám holandské)1/4l mléka,25 dkg polohrubé mouky,1 prášek do pečiva.
Náplň:1 tvaroh ve vaničce a 300ml šlehačky HOLÉ,čokoládová poleva.(1 čokoláda na vaření,5 dkg tuku 1lž.rumu)
1 vanilkový cukr.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a přilíváme olej.Pak přidáváme střídavě mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a mléko.
Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a upečeme.
Vychladlý korpus potřeme pikantním džemem a nahoru rozetřeme krém z tvarohu a šlehačky.(do nádoby dáme tvaroh nalijeme šlehačku ,1 vanilkový cukr a ušleháme naráz.)
Uděláme si polevu z čokolády na vaření a 5 dkg ztuženého tuku přidáme 1 lžíci rumu a vznikne ,jako by krém a ten rozetřeme nahoru.Mírně se na povrchu smíchá s krémem a udělají se takové špičky.
Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a upečeme.
Vychladlý korpus potřeme pikantním džemem a nahoru rozetřeme krém z tvarohu a šlehačky.(do nádoby dáme tvaroh nalijeme šlehačku ,1 vanilkový cukr a ušleháme naráz.)
Uděláme si polevu z čokolády na vaření a 5 dkg ztuženého tuku přidáme 1 lžíci rumu a vznikne ,jako by krém a ten rozetřeme nahoru.Mírně se na povrchu smíchá s krémem a udělají se takové špičky.
to je ta šlehačka Holé-vynikající věc,drží tvar hustotu a máte ji aspoň na troje řezy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
26. 2. 2018, 21:40
hantonie
(upraveno)
25. 2. 2018, 23:09
a sakra zase jeden z vašich žravých receptíkůůůůů , určitě do toho půjdu. Jen se chci zeptat..... do toho krému nedáváte ztužovač a kde kupujete tu šlehačku? V neděli ni přijde rodina gratulovat k narozkám, tak bych chtěla udělat ke kafíčku vaše řezy, mám ráda změnu a ráda zkouším nové dobrůtky.
backa
(upraveno)
19. 3. 2018, 19:57
@hantonie
Omlouvám se,ležela jsem s chřipkou a tak jsem nebyla na počítači.Tu šlehačku kupuji v cukrářských potřebách ,někdy na ni narazím i v normálním obchůdku.
lidare
(upraveno)
25. 2. 2018, 16:08
Radka22
(upraveno)
16. 2. 2013, 18:37
Luxusní díky za recept!!
backa
(upraveno)
17. 2. 2013, 12:19
@Radka22
moc děkuji za komentář,jsem ráda,že se povedl a chutnal
jansemi
(upraveno)
15. 2. 2013, 20:17
Ahoj, to je recept na klasický plech? Pýtam sa preto, lebo som robila podobný na Miša rezy, ale cesto bolo nízke a ničím ma nenadchlo. Ešte - tá poleva sa klasicky roztopí, potom pridá rum a pocáka sa navrch?
backa
(upraveno)
16. 2. 2013, 9:31
@jansemi
Ano Jani,je to klasický plech
106ka
(upraveno)
14. 2. 2013, 20:44
Vynikající buchtička,všem se dělaly boule za ušima . Moc děkuji za super receptík!!!!Určitě vyzkouším ještě další recepty z vaší nabídky,vše vypadá báječně .Díky Sandra
backa
(upraveno)
15. 2. 2013, 19:18
@106ka
Děkuji moc za pochvalu jsem ráda,že chutnalo
Ingrid S
(upraveno)
17. 8. 2011, 21:01
Mňam! Vypadají dobře, chutnají taky dobře, akorát ty kalorie pak člověk musí kompenzovat nějakou aktivitou
backa
(upraveno)
20. 8. 2011, 10:26
@Ingrid S
Tak to je fakt ty kalorie ale v létě se to vyplave a vyskotačí ne?? díky
Akimka
(upraveno)
7. 8. 2009, 6:03
To je na jak velký plech..jenom vejce a cukr bez mouky, toho asi moc nebude Zkusím upéct, ale synátor má jemnou beztukovou dietu,tak nevím Vypadají skvostně..
muchlanek
(upraveno)
6. 8. 2009, 22:43
Musela jsem je vyzkoušet Měla jsem jen klasickou šlehačku od Dr. Oetkera, ale i s tou jsou řezy mňamozní
Amaalka
(upraveno)
4. 3. 2009, 14:13
backa
(upraveno)
24. 3. 2009, 14:58
@Amaalka
Aspoň jste mi je připomenula,už jsem je zase dlouho nedělala
Kamek
(upraveno)
30. 4. 2008, 20:14
Vypadají nádherně ,už vím jakou dobrotu udělám na víkend
backa
(upraveno)
30. 4. 2008, 20:55
@Kamek
Díky pak písněte jak Vám chutnalo Krásný májový zítřejší den
RaJen
(upraveno)
30. 4. 2008, 17:21
Dobry den, tak jsem o vikendu delala tuhle obrovskou mnamku a byla vyborna . Delala jsem z dvojite davky, mam velky plech, do testa jsem tedy nedala kakao a misto druheho tvarohu jsem dala mascarpone, jeste jsem pod cokoladu nahazela do kremiku nakrajene broskvicky-vyborny . Pulku jsem polila tmavou a pulku bilou cokoskou, protoze mam syna alergickeho na kakao a smakovala si cela rodinka . Diky za recept a prejem krasny prodlouzeny vikend
backa
(upraveno)
30. 4. 2008, 17:27
@RaJen
Dobré odpoledne,tak jsem ráda,že jsem mohla přispět se svojí troškou do mlýna. Inovaci se meze nekladou a jsem moc ráda,že Vám chutnalo. I Vám přeji krásný zítřejší májový den.
kissy77
(upraveno)
26. 4. 2008, 10:07
Taky se přidávám k velké chvále! Pekla jsem ji do našeho mateřského centra, kde ke kávě podáváme vlastnoručně upečené moučníky a získal veeeelikou pochvalu, takže jsem recept musela dodat na naše stránky Použila jsem tedy normální klasickou šlehačku, respektive jednu a něco, aby toho bylo 300ml a nemělo to chybu! Fakt povedené, díky!
backa
(upraveno)
26. 4. 2008, 10:12
@kissy77
Tak se chválou dmu že můj recept přispěl v mateřském centru k pohodě a dobrém pochutnání ke kafíčku. Díky zdraví Táňa
šutynka
(upraveno)
14. 4. 2008, 15:59
Ta šlehačka je rostlinná??Jestli jo,tak tu jsem nesehnala nikde jinde až v Chorvatsku byli jsme rok na bezmléčné dietce a nikde jsem to nemohla sehnat. Řezy vypadají jako velká
backa
(upraveno)
14. 4. 2008, 16:42
@šutynka
Marci,seženete ji v Makru,ale ta v sáčku suchá, je taky rostlinná.
šutynka
(upraveno)
16. 4. 2008, 11:36
@backa
do Makra nemám přístup poprosím kámošku
backa
(upraveno)
16. 4. 2008, 15:47
@šutynka
Taky mi ji vozí kámoška,jinak bych ji neměla. Ale jsem s ní moc spokojená,krásně drží a můžete ji s čímkoliv smíchat a nesrazí se.
citren
(upraveno)
14. 4. 2008, 10:45
zdravím paní Táno opět ta největší chvááááááááááááááála za tento skvost musím říct ,že už dlooooooooooooooooooouho jsem nic tak dobrého nejedla MOCCCCCCCCCCCCCCCCC DĚKUJI ZA RECEPTÍK PĚKNÝ DEN PŘEJI LENKA
backa
(upraveno)
14. 4. 2008, 15:07
@citren
No Leničkoooooo,tolik chvály je vidět,že Vám moc chutnalo a to jsem moc nadšená , děkuji za tolik chvály ,Vám také krásný sluníčkový den přeje Táňa
akr
(upraveno)
4. 4. 2008, 18:59
Hned bych si dala vypadají krásně určitě vyzkouším
backa
(upraveno)
4. 4. 2008, 19:31
@akr
Leni,zkuste jsou jednoduché a nijak náročné Zdravím Táňa
skrdlina
(upraveno)
4. 4. 2008, 18:23
, táňo, prosím Vás, můžu použít tvaroh normální, né ten vaničkový ? Řezy vypadají nááááááááádherně, určitě je vyzkouším. Procházela jsem si všechny Vaše receptíky a úpně u nich slintám , děkuji za rady a inspirace Blanka
backa
(upraveno)
4. 4. 2008, 19:15
@skrdlina
Jistě Blani, klidně můžete i normální tvaroh,potěšila jste mně,že se Vám líbí moje recepty. Díky Táňa
matejan
(upraveno)
4. 4. 2008, 15:44
Zrovna se chladí v lednici a samozřejmě ochutnán a Ten krém je prostě pribináček na druhou. Ovšem neměla jsem Holé ale Kunín a taky to dopadlo.
backa
(upraveno)
4. 4. 2008, 16:08
@matejan
Tak to jsem ráda,že Vám chutná vychlazený a v létě, je to osvěžující zákusek.
fojaa
(upraveno)
22. 2. 2008, 17:27
Upečeno,vychlazeno,ochutnáno .Až přijde dcera z tréningu a manža z práce...bude i "vybíleno" . Táni,díky za receptík,výsledek je zkrátka bááááájo...mňaminka... .Papa a krásný víkend!!!!!
backa
(upraveno)
23. 2. 2008, 14:17
@fojaa
Jani moc děkuji za Váš komentář jsem ráda,že jste spokojená a to je dobře,spokojenost na všech stranách. Krásný víkend Táňa
Ketty12
(upraveno)
21. 2. 2008, 13:23
Táni to sem opět já tak sem si přečetla že se dá koupit jen v makru ale tak to mě mrzí to mám smůlu, ale přesto mi prosím napiš tu cenu ano?? děkuji, jéžiž promiň to tykání, síla zvyku, nevadí?? měj se pa pa Zdena.
backa
(upraveno)
23. 2. 2008, 14:15
@Ketty12
Zdeni, ta šlehačka stojí asi 42,-kč taky mi ji vozí kolegyně od manžela.Jinak bych ji neměla.Ale je fakt,že je bezvadná.Stojí za to. Hezký víkend přeje Táňa